Mi kellett mindehhez?
Vajda Péter tulajdonos Erdélyben kapta az ihletet, hogy legjobb pékjeivel karöltve megalkosson egy olyan kenyeret, ami hajdanán a magyar ember asztalán mindennapos volt.
Hosszú érésű kovász, két fajta búzaliszt és némi rozsliszt, gondosan kelesztett és dagasztott tészta, és némi főtt, bakonyi burgonya.
„Akácfával felfűtött téglakemence fogadja a cipókat, amiknek a magas hő hatására kérget kap a héja, így viszont a bélzetében ott marad a nedvesség és a hosszú sütés alatt a kenyér tökéletes és hosszan eltartható lesz.”- árulja el a titkot Vajda Péter, majd hozzáteszi: „Nem mindegy, hogy milyen kenyeret eszünk”.
A kemencében kiszedett három kilós kenyerekről frissiben verik le a pékek a kemény, elszenesedett kérget, hogy előbukkanjon a hibátlan Vert cipó.
A Vert cipó tökéletes választás lehet családoknak hétvégére vagy akár piknikhez, bográcsozáshoz, de félbe, vagy negyedbe vágva is megvásárolható valamennyi Pedró Pékség mintaboltban.
A Pedró Pékség, mint a régió meghatározó péksége ezzel a kenyérrel tiszteleg Szent István király ünnepén az új kenyér előtt.